Τι εχει συμβει;

Την Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2020, 9 συντρόφια συνελήφθησαν από την γαλλική “αντιτρομοκρατική” (DSGI), σε διάφορα μέρη της Γαλλίας. Στην Τουλούζη, στην Ντορντόν, στο Παρίσι, στη Βρεττόνη και στη Ρεν. Αναρχικ_ κατηγορούνται για “εγκληματική οργάνωση που σχεδίαζε τρομοτρατική επίθεση”. Τα συντρόφια εκτός από ένα αποφυλακίστηκαν, μερικά μετά από μήνες προφυλάκισης. Περιμένουν δίκη έχοντας περιοριστικούς όρους. Τα κατηγορούμενα, τα οποία δεν γνωρίζονται όλα μεταξύ τους, βρίσκονται υπό παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής παρακολούθησης  όπως η τοποθέτηση συσκευών καταγραφής σε οχήματα, καθώς και φυσική παρακολούθηση.

Ο μόνος σύντροφος που είναι ακόμα στη φυλακή αναμένοντας τη δίκη, ο Libre Flot, βρίσκεται σε απομόνωση με περιορισμό επισκεπτήριων. Ο επίσημος λόγος που έχει δωθεί ως απάντηση στο γιατί κρατείται ακόμη ενώ τα υπόλοιπα άτομα έχουν αποφυλακιστεί, και σε τέτοιες συνθήκες, είναι ότι οι αρχές και το δικαστήριο τον ταυτοποιούν ως τον “αρχηγό της ομάδας”. Έτσι δικαιολογούν τις σκληρές συνθήκες κράτησής του- για να αποτρέψουν την “πιθανή επιρροή” του σε άλλους κρατούμενους.

Νωρίτερα το Φεβρουάριο, η έφεση του Libre Flot για αποφυλάκιση για να περιμένει τη δίκη του έξω από τα σίδερα, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο στη φυλακή, απορρίφθηκε από ένα δικαστή.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s