ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

H τρέχουσα πραγματικότητα στην Ουκρανία και η ατομική δέσμευση ορισμένων ανθρώπων έχουν παράξενες ομοιότητες στις εθελοντικές προσπάθειες για την καταπολέμηση του ΙΚ. Δεν μιλάω για ακροδεξιούς μαχητές για τους οποίους η ιδεολογία βασίζεται στο μίσος για τους άλλους, αλλά σε εσάς, τους εθελοντές διεθνιστές, που φεύγετε για να πολεμήσετε για την αυτοάμυνα της Ουκρανίας και για την αγάπη της ζωής.

Για εσάς που σήμερα ποινικοποιήθηκατε από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και την κυρίαρχη πολιτική, θα πρέπει να γνωρίζετε το εξής: αν είστε πολιτικοί μαχητές σήμερα, είστε οι αυριανόι τρομοκράτες στα μάτια του κράτους. Όταν επιστρέψετε, όπως εγώ που εντάχθηκε στο YPG και πολέμησα τους βάρβαρους του ΙΚ, αυτή η εμπειρία θα είναι η Δαμόκλειος σπάθη που η κυβέρνηση και η DGSI (γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών) θα κρεμάσουν πάνω από το κεφάλι σας.

Θα σας βλέπουν και θα σας παρακολουθούν, όλη σας η ζωή θα ξαναγράφεται, θα ξανασχεδιάζεται, θα ερμηνεύεται. Τα απλά αστεία θα γίνουν στοιχεία της υπόθεσής σας όταν αυτά τα θεσμικά όργανα θα πρέπει να σας χρησιμοποιήσουν για την πολιτική τους ατζέντα.

Είμαι σε απεργία πείνας από τις 27 Φεβρουαρίου, απαιτώντας από το κράτος να σταματήσει να με αντιμετωπίζει ως τρομοκράτη, παρά την αδιαφορία των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής που λειτουργούν κάτω από μια ψηφιακή οθόνη που μοιάζει με ταφόπλακα. Θα τελειώσω με αυτά τα λόγια των Ουκρανών αναρχικών: “Ελευθερία για τους λαούς. Θάνατος στις αυτοκρατορίες!”

Libre Flot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s