ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 επτά ατόμα συνελήφθησαν από το γαλλικό κράτος φερόμενα ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Όλοι εκτός από έναν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς συγκεκριμένες κατηγορίες πέραν της «εγκληματικής συνωμοσίας», μια κατηγορία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των ποινών και την αφαίρεση δικαιωμάτων. Ο Libre Flot μεταφέρθηκε στην απομόνωση λίγες ημέρες μετά τη σύλληψή του και είναι ο μόνος από τους συλληφθέντες που εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της φυλάκισής του, το γαλλικό κράτος ισχυρίζεται ότι οι ενέργειες του Φλοτ να συμμετάσχει στον απελευθερωτικό αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι οι ίδιες με εκείνων που ταξίδεψαν στη Συρία για να ενταχθούν στο ΙΚ.

Από τις 27 Φεβρουαρίου, ο Flot ξεκίνησε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους 14 και πλέον μήνες προφυλάκισης, απέναντι στον ισχυρισμό ότι επτά άτομα που δεν γνώριζαν καν ο ένας τον άλλον διέπραξαν συνωμοσία και τις προσπάθειες του γαλλικού κράτους να ισχυριστεί ότι εκείνοι που πολέμησαν το Ισλαμικό Κράτος δεν διαφέρουν από τα μέλη του ΙΚ στα οποία αντιτάχθηκαν.

Στις 24 Μαρτίου, αφού έχασε πολύ βάρος και παρουσίασε προβλήματα υγείας, ο Libre Flot νοσηλεύτηκε.

Η 4η Απριλίου θα είναι η 36η ημέρα απεργίας πείνας. 

Η 4η Απριλίου είναι επίσης τα γενέθλιά του. 

Αυτή την ημέρα, ζητούμε μια διεθνή ημέρα αλληλεγγύης. Καλούμε όλα τα συντρόφια και κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο με αίσθημα δικαιοσύνης να διαμαρτυρηθούν έξω από τις γαλλικές πρεσβείες, προξενεία ή ιδρύματα ή να βρουν άλλο τρόπο να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την κατάφωρη αδικία.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s